scroll
opkop.nl

De
‌opdracht

Vorm een groep van minimaal 4 en maximaal 7 leerlingen. Bezoek een bedrijf en maak voor dit bedrijf een promotiefilm van minimaal 1 minuut en maximaal 2 minuten. Begin de film met het logo van het bedrijf. Laat vervolgens zien wat dit bedrijf doet, welk beroep je daar kunt uitoefenen en waarom je juist daar zou willen werken. Eindig de video met een originele en aansprekende groepsfoto van jouw team en het logo van jouw school. 

‌Stuur de video met behulp van ‘WeTransfer’ naar jouw aanspreekpunt bij het bedrijf dat je hebt bezocht. Vraag om feedback en toestemming om het te publiceren. Wanneer je aanpassingen hebt gedaan en toestemming hebt, stuur je het naar info@opkop.nl. Dan wordt jouw film snel geüpload op het YouTubekanaal van Op Kop en wordt er een link naar de video geplaatst op het Op Kop platform.

Jouw
‌publiek

Je maakt de video voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs in de regio Noord-Holland Noord die zich oriënteren op een baan. Eigenlijk ben je dus zelf de doelgroep! De wensen van jouw opdrachtgever, het bedrijf dat je promoot, moeten wel in de film worden meegenomen. Hoe meer mooie video’s er op het platform Op Kop beschikbaar zijn, hoe beter jongeren weten welke carrièrekansen dicht bij huis bestaan.

Voorbereiding

Verdiep je in het bedrijf dat je gaat bezoeken. Zoek een aantal feiten op die je in het verhaal zou kunnen verwerken. Bijvoorbeeld het adres, hoeveel medewerkers er zijn, wie je uit het bedrijf zou willen spreken, welke vacatures er zijn, wie hun klanten zijn, wat zij maken, hoeveel zij maken, waar hun producten en diensten allemaal naartoe gaan en of het bedrijf recent in het nieuws is geweest. Verzamel content die al beschikbaar is. Bijvoorbeeld het logo, foto’s of andere video’s van het bedrijf. Vraag wel toestemming aan jouw contactpersoon of je daar gebruik van mag maken. 
Maak nu een storyboard. Een storyboard is een simpele weergave van het verhaal dat je wil vertellen. Het is vaak een combinatie van tekst en beeld. Het storyboard geeft jullie als team richting in wat jullie willen filmen en hoe jullie dat in beeld willen brengen. Je zou zelfs het storyboard kunnen presenteren aan het bedrijf waarvoor je de film maakt, zodat zij je zo goed mogelijk kunnen ondersteunen. Hier kan je een storyboard downloaden. Print het uit zoudat je er et al jouw creativiteit aan kan werken. 

Storyboard

Een eenvoudig storyboard bestaat uit 3 onderdelen:
1. De introductie, van het onderwerp of de persoon. 
2. De body, ofwel het verhaal dat je wil vertellen.
3. De conclusie, de boodschap die jij wil overbrengen.

‌Het kan zijn dat er eenmaal bij het bedrijf aangekomen nieuwe ideeën ontstaan die de film mooier en de boodschap nog krachtiger maken. Houd dan niet te strak vast aan het storyboard, maar gebruik het als leidraad.